Korszakváltás a „94 Nagy Pékség” Kft. életében


A "94-Nagy Pékség" Kft. péküzeme 2009-ben raktár és csomagoló egységgel bõvült, megújult az üzem környezete is a minõségi termékelõállítás érdekében. Ennek és a megelégedett egyre bõvülõ ügyfélkörnek köszönhetõen újabb termelõkapacitások beállítására nyílt lehetõség, új technológia alkalmazására, valamint új termékek gyártására. A Kft. GOP-2.1.1-09/A* konstrukcióban pályázatot nyújtott be, amely támogatásban részesült. A fejlesztés egy komplex, átfogó fejlesztõ beruházás része, amely magában foglalja a kapacitás bõvítését, a technológia korszerûsítéssel és új termékcsoport bevezetésével stabilizálja a Kft. piaci helyzetét, javítja versenyképességét, és ezeken keresztül hozzájárul a jelenleg 35 kistérségi munkahely megõrzéséhez.

A beruházás keretében a sütõ kapacitás növelése érdekében a jelenleg üzemelõ sütõ kemence mellé egy nagyobb kapacitású, legkorszerûbb technológiájú, energiahatékony gõzcsöves etage kemence kerül beállításra, valamint egy új forgókocsis kemence beszerezése és üzembe helyezése is tervezett. Így a péküzem jelenlegi összes sütõfelülete 27 m2-rõl 53 m2-re emelkedik.

A megnövekedett sütõkapacitás kiszolgálása, a jelenlegi magas minõségi színvonal megtartása mellett kizárólag a kenyérvonal tésztatechnológiájának korszerûsítésével érhetõ el. A társaság a kenyérvonal korszerûsítését egy csúcstechnológiát képviselõ súlygarantált, tésztakímélõ automata osztógép, és egy korszerû, magas kapacitású, kúpos gömbölyítõ beszerzésével valósítja meg. Az új gépek beszerzésével több és magasabb minõségû termék állítható elõ azonos idõ alatt, valamint megoldható eltérõ kemence hõfokot igénylõ kisebb tömegû péksütemények és a nagyobb hõfokon sülõ kenyerek egyidejû gyártása. Így a termékek frissebben, ízletesebben kerülhetnek kedves partnereink polcaira, asztalaira.

A beruházás keretében legkorszerûbb technológiával felszerelt aprósütemény gyártó gép beszerzésére is sor kerül. A magas hozzáadott értékû, többnyire tartós teasütemények, linzerfélék gyártása egy új termékcsoport bevezetését jelenti a vállalkozás palettáján.

A megújult üzem gyors, elõírás szerinti, szállópor mentes takarítását új padlósúroló és mosó készülék beszerzése segíti, hiszen az élelmiszer gyártás és partnereink legfõbb követelménye a kifogástalan higiéniai körülmények közötti termékelõállítás.

Bízunk benne, hogy Önt is mielõbb fogyasztóink között tudhatjuk, és személyesen kóstolhatja meg hagyományos ízesítésû termékeinket!

   *Pályázati azonosító: GOP-2.1.1-09/A-2009-0093

Pályázat címe: „Versenyképesség erõsítését szolgáló technológiai fejlesztés a 94-Nagy Pékség Kft.-nél”

A beruházás megvalósulása honlapunkon nyomonkövethető a jobboldalon található gördítősáv "Korszakválltás" pont alatt található gyorshírekben vagy  ide kattintva.

Vissza a pályázatokhoz