A sikeresen befejezett hazai forrású TRFC támogatással megvalósúlt épületbővítő, infrastruktúrális beruházás után egy új "korszakvátó"  gépbeszerzési projekt veheti kezdetét Európai Uniós források bevonásával. A pályázatról bővebben itt olvashat. 

A projekt megvalósulásának, a gépek beszerzésének egyes fontosabb állomásait az alábbiakban folymatosan nyomonkövethetik.

2009. július. 18. 
Aláírásra kerültek a Szállítói és Finanszírozási szerződések.

A gépek és berendezések megrendelését megelőzően a 94-Nagy Pékség Kft. ügyvezetői több lehetséges beszállítóval kezdeményezett tárgyalásokat a gépek beszerzésének tárgyában. A tárgyalások igen szoros eredményt hoztak, végűl épp úgy, mint a pályázat beadását megelőző előkészítő munka és tárgyalások során a legkedvezőbb árú és műszakitartalmú ajánlatot a Triex Kft tette. A sikeresen lezárúlt tárgyalásokat követően a szállítási szerződés aláírására ünnepélyes hangulatban 2009. 07. 02.-án került sor. Az aláírt szerződés értelmében a Triex Kft fogja a 94-Nagy Pékség Kft. technológiai fejlődését biztosító gépeket szállítani és beüzemelni a megrendelő esztári telephelyén. A szerződésben szereplő gépek:
    - BaKING REKORD 431 típusú manesmann gőzcsöves etage kemence, R
ielo gázégővel,
    - MONDIAL FORNI Rotor Plus 8090 G típusú forgóállványos kemence, Rielo gázégővel,
    - D300 típusú 100% súlygarantált folyamatos üzemű tésztaosztó,
    - SABOTINI 1 típusú teflon bevonatú kúpos gömbölyítő,
    - KALMEIJER típusú linzergép,
    - ABM DROP 400 TF típusú dropgép húros vágóval.
    Hasonlóan a sütőipari gépekhez, a megvásárolni kívánt padlósúroló autómata beszerzéséhez sem adott a pályázatban szereplő ajánlattevőnél kedvezőbb ajánlatot más lehetséges beszállító. Így az eszköz szállítója a Fix Net Kft.. lesz. A gép típusa:
    - LAVOR Quick 36 E padlósúroló autómata.

A beszállítók kiválasztása után a beszállítói szerződések bírtokában megkezdődtek a finanszírozásról szóló tárgyalások a már korábban kiválasztott pénzintézettel, a K & H  Pannonlízing Zrt.-vel. A minden kérdéshez rugalmasan és kompromisszumkeresően hozzáálló ügyfélreferens és a társaságot a tárgyalásokon képviselő ügyvezető Nagy Zsolt hatékony munkájának köszönhetően a Kölcsonszerződés aláírására 2009. 07. 16.-án került sor Budapesten.

2009. Szeptember. 18. 
Megérkeztek az első gépek.

A várt kamion a két egyelőre darabjaiban álló kemencét és az új gömbölyítő gépet hozta meg.  Tekintse meg a lerakodás képeit!

Az alapozási munkálatokhoz a TRIEX Kft. előzetesen megküldte az fogadótalapzat rajzait, amelyet a társaság műszaki alkalmazottjai az ügyvezető Nagy István közvetlen irányítása és útmutatásai tökéletesen kiviteleztek. Az alapok elkészítésének legfőbb nehézségét a vízelvezetők kiépítése, illetve az etage kemence fatüzelést biztosító hamuaknájának kialakítása jelentette. Nézze meg a lelkes munkát megörökítő képkockákat!


Lisztraktár volt, sütőtér lesz. Az etage kemence leendő helyéről már eltávolították a padlóburkolatot.
A csatorna bekötési csomópont megtalálása nem egyszerű feladat
Lassan jöhet az új betonalap...
Az új faláttörés a kemence fatüzelését teszi majd lehetővé.

Nagy Zsolt ügyvezető is kivette a részét. ...a fal egyrészét...
Jöhet a beton...
A forgókocsis kemence alapja lassan elkészűl. István már az utolsókat símitja.
Már-már úgy tűnik, hogy itt már csak Pisti áll a gáton, és féllábbal a talicskán.

Bökönyi Béla végre a péségben is kamatoztathatja kőműves tapasztalatait.
Szelle László 20. éve dolgozik az esztári pékségben. Természetesen ebből a munkából sem maradt ki.
Hodosán Sándor szakértő szemekkel vizsgálja kollégái munkáját.
Nagy István ügyvezető minden munkálatot személyesen felügyel, miközben Ő maga is magfogja a munka végét.

Kocsis Gyula midig ott van, ahol valami történik, no és itt történt...
Tóth Zsolt sem ijed meg ha nem tésztát, hanem betont kell kevernie...
Antalné Rita, az iroda gyöngye is megtekintette a munkálatokat.
Mariann nagyon várta, hogy végre befejezzük és eltakaríthassa a romokat...
2009. Október. 16. 

Végere kezdetét vette az érdemi munka, beépítés alatt az új kemencék.

A Triex Kft. munkatársai megkezdték a két összeszerelést igénylő kemence összeszerelését. A kisebbik teljes egészében szerelt kemence összezserelése mindössze két napot vett igénybe, a gőzcsöves fatüzelést is lehetővé tévő kemnce megépítése folyamtban van, még várhatóan hét napi tart. Alább megtekintheti képeinket a kemencék "születéséről"2009. Október. 20. 

Megérkezett a Triex Kft. második szállítmánya.

A Triex Kft.2009. 10. 20.-án leszállította a hiányzó gépeket. Átvételre került a két tartós teasüteményeket gyártó- a Kalmeier linzer- és az  ABM DROP 400 TF húros dropgép valamint a D300-as folyamatosüzemű súlygarantált osztógép. A berendezések beüzemelése és a próbaüzem várhatóan a jövő hét elején megtöténik. Nézze meg a lerakodásról és a gépekről készült fotókat. 
2009. November. 02. 

Elkészűlt az új fatüzelésű kemence.

Elkészült az új etage kemence. Sajnálatos módon a társaság és a gázbekötést kivitelező vállakozó minden igyekezete ellenére a gázhálózat szolgáltató és a gázértékesítő közötti kommunikációs nehézségek miatt egyenlőre a gázüzem tesztelésére még nem nyílt lehetőség, de a kemence "kifűtése" és a próbaüzem a fatüzelési lehetőségnek köszönhetően kezdetét vehette. A 94-Nagy Pékség Kft. munkája során nagy gondot fordít a környezettudatos működésre, ügyvitele során igyekszik egyre nagyobb arányban újrahasznosított papirt használni, termelő munkájának környezetbarátabb működését pedig az új kemence is biztosítja majd. A fatüzelésre való részleges átállásban tetten érhető a társaság ügyvezetőinek hagyományok iránti tisztelete, környezettudatossága és a gázenergiától való függőség csökkentése iránti törekvése is.  Tekintse meg a kemenceépítés utolsó símításainak fotóit.2009. November. 05. 

A hetedik. Megérkezett, és beüzemelésre került a padlósúroló gép.

A múlt hét közepén megérkezett és a mai napon beüzemelésre került a takarítási munkákat felgyorsító és megönnyítő új padlósúroló automata, amely lehetővé teszi a szállóportól mentes padló takarítását akár termelő munka közben is, hiszen teljesen száraz és csúszásmentes felületet hagy maga után. A képen az üzem karbantartóműhelyében Nagy Zsolt a beüzemelésen munkálkodik.

2009. November. 12. 

Megtörtént a Triex Kft.-től beszerzett gépek Átadás-Átvétele.

A Triex Kft. képviselőinek és szakembereinek jelenlétében megtörtént az új sütőipari gépek sikeres próbaüzeme és a hivatalos átadás - átvétel. A sikeres próbaüzemek a 94-Nagy Pékség Kft. ügyvezetőinek teljes megelégedettsége mellet zajlottak le. Megtörténtek az első próbasütések, és kisültek az első társaságunk által gyártott fatüzelésű kemencében sűlt kenyerek. A fatüzelésű kemence beváltotta a hozzáfűzött reményeket, az előzetes számítások alapján az üzemeltetés gazdaságossága a vártnál is jobb eredményt hozott. Az alábbiakban megtekintheti az elkészűlt fatüzelésű kemence képeit.
 


Loading...2010. Január. 08.

Jó hangulatban és sikeresen zajlott le 2010. január 07.-én a beruházás zárórendezvénye.

A 94-Nagy Pékség Kft. 2010. január 07.-én tartotta meg a gépbeszerzési beruházásának záró rendezvényét. Sajnálatos módon az időjárás okozta útviszonyok miatt a meghívott üzleti partnerek kis létszámban jelentek meg, de annál nagyobb öröm számunkra, hogy az eseményt személyes jelenlétével tisztelte meg Dombi János Úr a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ regionális képviseletvezetője és Vajas József Esztár község polgármestere is.  Az rendezvényt Nagy Zsolt ügyvezető nyitotta meg. Rövid beszédében köszöntötte a megjelent vendégeket, majd néhány mondatban bemutatta a "Versenyképesség erősítését szolgáló technológiai beruházás a 94-Nagy Pékség Kft.-nél" című projektet, és annak eredményeit. Az ügyvezető által elmondottak alátámasztották első mondatát, miszerint "A 2009-es esztendő a 94-Nagy Pékség Kft. számára nem a válság, hanem a fejlesztések és a beruházások éve volt." Nagy Zsolt gondolatait Szabados Krisztián a Régió-Terv Kft. ügyvezetője, a pályázat megírója és managelője folytatta. Beszédében részletesen bemutatta a pályázat útját a beruházási ötlet megszületésétől az elszámolásig. Részletekbe menően ismertette a GOP nyújtotta pályázati lehetőségeket. Szabados Krisztián beszéde végén gratulált a 94-Nagy Pékség Kft. ügyvezetőinek a sikeres és eredményes beruházásukhoz. Vajas József polgármester elmondta, hogy bár nem készült úgy, hogy beszélni kíván, de a látottak és az elhangzottak mégis szólásra indítják. Vajas József beszédében hangsúlyozta, hogy mint az ügyvezetők egykori tanáraként, mint pedig a település polgármestereként nagy büszkeséggel töltik el a társaság sikerei, amelyhez ezúton Ő is gartulált, és további sikereket kívánt. A beszédek után Nagy István ügyvezető leleplezte az üzem falán elhelyezett emléktáblát, mely Nagy Zsolt szavaival élve arra emlékeztet, és azt hírdeti, hogy itt egy olyan társaság műkodik, amelyiknek vannak válaszai a válságra és a piac kihívásaira. Olyan válaszok és tevek, amelyeket a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásra méltónak tart, hisz azok nem kizárólag a társaság üzleti céljait szolgálják, hanem a munkavállalóikét is, és ezen keresztül az egész közösségét, a társadalomét. A rendezvény ezek után az üzemben folytatódott. Kollár Róbertné az esztári református gyülekezet lekipásztora elmondta gondolatait az örömteli események kapcsán, az üzleti sikerek és a lelki egyensúly kapcsolatáról, és megemlékezett az ügyvezetők elhunyt szüleiről Nagy Istvánról és feleségéről Nagy Istvánnéról akik több, mint két évtizede megálmodták és megalapozták a vállakozást. Beszéde után a Tiszteletes asszony közös imára kérte a jelenlévőket, és végül az Úr áldását kérte az elmúlt idők hagyományait és a legújabb technológiákat ötvöző kemencékre. A magasztos pillanatok után Nagy István ügyvezető, mint pékmester bemutatta az üzemet és az új, a beruházás során beszerzett gépeket. A zárórendezvény termékkóstolóval és egy közeli étteremben egy kötetlen beszélgetéssel és ebéddel zárult.
 

Loading...